venerdì 5 giugno 2009

“Tosca” o l’èxit de l’esforç col·lectiu



"La terna de cantants que interpreten els rols protagonistes de "Tosca" han de tenir grans facultats vocals i una alta vis dramàtica perquè les escenes més tràgiques resultin creìbles i no caiguin en la pantomima. És per açò que, avui per avui, comptar amb la presència de figures internacionals de la talla de Joan Pons i de la parella Dessì-Armiliato ès tot un luxe.

El paper de "Tosca" és per a una prima donna de pura raça i Daniela Dessì ho ès. Molt exigent tant vocalment com escènica, la soprano italiana realitza una interpretació extraordinària de la gelosa heroìna. La seva simple presència en escena ja sedueix. Perà és amb una veu voladora, dolça, perfectament timbrada en tots els registres com aconsegueix emocionar; i aix’ va quedar palès en un "Vissi d'arte" per emmarcar.

Cavaradossi representa la figura de l'heroi i evoca l'esperit del Risorgimento italià. Artista i liberal, és el personatge que compta amb els moments de màxim lirisme sobretot en les seves cèlebres àries "Recondita armonia" (Acte I) i "E lucevan le stelle" (Acte III). En elles, la interpretaciò dè Armiliato, va ser molt ovacionada.

El pùblic, que omplia el coliseu maonés fins dalt de tot, va ésser testimoni de tot un exemple d'entrega i professionalitat. Les altres cites per comprovar-ho avui i demà passat."


J. V. Vanò; Menorca.info, 2 Giugno 2009

Nessun commento: